UPOZORNĚNÍ: Milí přátelé, máme pro Vás NOVINKU: Ochutnejte naše vynikající domácí makronky ♥️.  Beru na vědomí.

Pizzerie U Michala

Telefonická objednávka 720 331 871
do 45 - 90 minut
Příjem objednávek 1100 - 2030
Rozvoz ZDARMA (Žďár a Hamry)
Menu
Recept na Tiramisu

Recept na Tiramisu

Dnes vrcholí přípravy na Váš sobotní oběd. A proto dnes Vám prozradíme rodinné zlato - recept na pravé italské Tiramisu.
 
Ingredience: 5 vajec
5 lžic cukru krupice
2 balení Mascarpone po 250 g
300 g cukrářských piškotů
1,5 dcl silné kávy, nejlépe espressa
1 velký panák Amaretta nebo Rumu
kakao na posypání
 
Postup: žloutky opatrně oddělíte od bílků. Z bílků ušleháte tuhý sníh. Žloutky vyšleháte s cukrem do pěny. Do žloutků s cukrem zvolna vmícháte Mascarpone. Nikdy ne naopak, aby se Mascarpone nesrazilo. Do krému ze žloutků, cukru a Mascarpone lehkým obacením vmícháte sníh z bílků. A krém je hotový. Ne, aby Vás do toho napadlo lít Rum, srazí se :-). Milovníci Rumu si přijdou na své právě nyní. Kávu a Rum nebo Amretto nalijete do hlubokého talíře a máčíte v něm cukrářské piškoty. I to je třeba dělat zodpovědně. Nesmí se rozmáchat. My máčíme 1 sekundu z jedné strany a obrátíme rychle i z druhé strany. Tiramisu se v Itálii obvykle dělá do obdélníkové formy, která se u nás v Čechách moc nevyskytuje po domácnostech. Zvolili jsme tedy dortovou formu, kterou má většina z Vás. Dortovou formu vymažete tvrdým máslem. Na dno formy vyskládáte piškoty máčené v kávě s Rumem. Na tuto vrstvu nanesete krém. Takto vyskládáte 3 patra a forma je plná. Na závěr Tiramisu posypete kakaem a necháte minimálně 2 hodiny v lednici vychladit.
 
Doba přípravy: 20 minut
 
Počet porcí: 4 - 12
 
Doufáme, že se Vám dezert podaří, klidně si jej můžete udělat na zítřek už dnes. My jsme jej dělali včera, abychom Vám vyfotili postup. Napište nám, jak se Vám dařilo a jak Vám chutnalo.
 

Pizzu zavážíme ZDARMA ve Žďáru nad Sázavou a do Hamrů nad Sázavou.
Příplatková taxa za dopravu mimo město je 8,-Kč/km. Zahrnuta je cesta k Vám i zpět. Rozvoz do obcí vzdálených nad 15 km závisí na dohodě s obsluhou pizzerie.