UPOZORNĚNÍ: Milí přátelé, máme pro Vás NOVINKU: Ochutnejte naše vynikající domácí makronky ♥️.  Beru na vědomí.

Pizzerie U Michala

Telefonická objednávka 720 331 871
do 45 - 90 minut
Příjem objednávek 1000 - 2030
Rozvoz ZDARMA (Žďár a Hamry)
Menu
Je pizza nejlepší jídlo na světě?

Je pizza nejlepší jídlo na světě?

Je pizza nejlepší jídlo na světě?

Když jsem přijela do Itálie, všimla jsem si, že v každé obci, i té nejmenší, je alespoň jeden podnik s názvem "Pizzerie". Také jsme vypozorovala, že pečení pizzy tzv. "venku", to je v podnicích a pizzeriích, je doménou převážně mužů, zatímco doma ji pečou naopak ženy. Italové jsou na pizzu náležitě hrdí. Řeknou Vám, že pizza a pasta (těstoviny) jsou jejich národní vynález a italská kuchyně je bezkonkurenčně nejlepší na světě. A víte, proč si to myslí? Protože ji najdete prakticky všude.
"To jste ještě neochutnali naši svíčkovou", přela jsem se s nimi. Rozhodla jsem se, že jim ji uvařím. Nastal ale nečekaný problém. Nesehnala jsem kořenovou petržel. Měli jen takovou velikou zelenou naťovou, ale kořenovou neznají. Nakonec jsem si ji musela přivézt z Čech. No uznejte, že bez ní by to nešlo. Italové baštili, až jim praskalo za ušima. Svíčkovou chválili, že je výborná, ale nenajdete ji po světě téměř nikde. Jen u nás. Čili pizza je lepší...
Nedávno byla naše babička s vnoučaty na představení Michala Nesvatby. Michal maloval dětem na tabuli různé přeměty a děti hádaly, co to je. Když pan Nesvatba namaloval pizzu, strhlo se v sále takové nadšení a děti s radostí volaly: "Jé to je pizza"! "Mňam, to je pizza"! Takovou radost měly. Tak nevím jestli by děti s takovou radostí volaly "jé, svíčková...". Asi mají italové pravdu: Pizza je nejlepší na světě.

Tak. A my jdeme na to. Uvážeme si zástěry a budeme péci pizzu Vám i sobě pro radost. 

Vaši Radka, Michal, Jana, Věrka a Ríša z Pizzerie U Michala 

Pizzu zavážíme ZDARMA ve Žďáru nad Sázavou a do Hamrů nad Sázavou.
Příplatková taxa za dopravu mimo město je 8,-Kč/km. Zahrnuta je cesta k Vám i zpět. Rozvoz do obcí vzdálených nad 15 km závisí na dohodě s obsluhou pizzerie.